четверг, 30 мая 2013 г.

Педагогічна Конституція Європи

Підписано Педагогічну Конституцію Європи

29 травня
Як зазначив один з авторів проекту, ректор Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова, академік Віктор Андрущенко, цей документ розроблено на виконання рішень Форуму міністрів Європейських країн, який відбувся 23 вересня 2011 р., та завдань, поставлених у доповіді Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника «Школа ХХІ століття: «Київські ініціативи».
Документ має міжнародне підґрунтя та підготовлений авторським колективом у складі ректора з України Віктора Андрущенка, професора з ФРН Морітца Гюнцингера та ректора з Литовської Республіки Альгердіса Геджютіса.
Міжнародний рівень Форуму засвідчила участь у події таких відомих в освітньому просторі Європи особистостей, як д-р Доріс Пак – член Європарламенту, Голова Комітету з питань культури та освіти Європейського Парламенту; д-р Вольф Клінц – член Європарламенту, Голова Комітету з питань фінансово-економічної та соціальної кризи; д-р Крістоф Конрад – член Європарламенту, Президент Фонду «Єдність Європи».
До участі в проведенні заходу також долучилися Надзвичайний і Повноважний Посол України у Федеративній Республіці Німеччина Павло Клімкін, Генеральний Консул України у м. Франкфурт-на-Майні Альберт Черніюк, колишній Посол ФРН в Україні Дітріх Штюднманн.
З ґрунтовними доповідями на підтримку проекту виступили Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень та спеціальний уповноважений Прем’єр-міністра України Анатолій Толстоухов.

Комментариев нет:

Отправить комментарий