четверг, 30 мая 2013 г.

Посол США в Україні Джон Теффт відвідав Далівський університет

У рамках візиту Джон Теффт та Артур Так Еванс відвідали Музей історії та досягнень СНУ ім. В. Даля, де ознайомилися з майже столітньою історією університету та напрацюваннями далівців. «Я вважаю, що Далівський університет – один з кращих ВНЗ України з високим рівнем наукової і технічної бази, – зазначив Посол США в Україні Джон Теффт. – У музеї я побачив серед фотографій випускників видатних особистостей, з якими я співпрацюю в Києві, це ще раз підкреслює здатність вашого університету виховувати професійних і кваліфікованих фахівців ».
Гості зустрілися з проректором з науково-педагогічної роботи СНУ ім. В. Даля Валерієм Дядічевим. Вони обговорили досягнення та перспективи двостороннього співробітництва. Зокрема, реалізацію Програми ACCESS з вивчення англійської мови для учнів старших класів міста Луганська із малозабезпечених сімей, яка втілюється на базі Далівського університету з 2009 року. За результатами зустрічі СНУ ім. Даля отримав фінансування на продовження програми на 2013-2014 роки.
Заключним етапом візиту стала зустріч Джона Теффта та Артура Так Еванса з випускниками програми ACCESS. Молоді люди поділилися з послом своїми враженнями про навчання за цією програмою і продемонстрували мультимедійні презентації, коментарі до яких вони висловили на англійській мові. Також юнаки та дівчата отримали інформацію щодо освітніх можливостей і стажування в США. Потім випускники програми отримали сертифікати про навчання від Посла США.

Комментариев нет:

Отправить комментарий